piatok 2. septembra 2011

Krompir snižava pritisak i održava vitku liniju

Dugo je bio smatran za namirnicu koja goji, ali naučnici sada tvrde suprotno. Dve porcije krompira dnevno utiču na smanjenje krvnog pritiska i to bez posledica po vašu liniju. Međutim, istraživači upozoravaju da je važno na koji način se ova namirnica priprema, piše Dejli mejl.
Najzdraviji je krompir kuvan u mikrotalasnoj pećnici, bez ulja i drugih dodataka, ali je i kuvani i pečeni krompir u običnoj rerni prihvatljiv. Mikrotalasna je najbolje rešenje jer krompir pripremljen u njoj, zadržava najhranljivije sastojke. Takođe, krompir bi trebalo kuvati sa ljuskom, jer se u njoj nalaze najvažniji sastojci koji i utiču na smanjenje krvnog pritiska. Studija naučnika iz Pensilvanije obuhvatila je 18 muškaraca i žena. Oni su jeli šest do osam krompira veličine loptice za golf za ručak ili večeru kao deo redovne ishrane. Većina testiranih osoba imala je višak kilograma i redovno uzimala lekove za snižavanje pritiska. Posle mesec dana tretmana krompirom značajno im je pao krvni pritisak, što je navelo naučnike da zaključe da su krompiri jači od tableta. Takođe, nijedan od ispitanika nije dobio na težini za vreme testa. Krompir ima manje kalorija od pirinča i testenine, a bogat je vitaminom C. Dobar je izvor vitamina B, magnezijuma, kalijuma i cinka. Kako sadrži malo masnoća, pomaže u borbi protiv holesterola. Krompir srednje veličine ima oko 110 kalorija. Znači, uz krompir najbolje popiti Rembraco Slim, pa vaša linija ostače "šlang". Naručite svoj Rembraco Slim.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára